Зустріч з Героєм!

2016-12-15

Мироцькі школярі мали пожливість поспілкуватися зі справжнім героєм Скрицьким Анатолієм Петровичем. Діти залюбки задавали питання і слухали розповіді Анатолія Петровича.

Довідка: 1975 року демобілізований з лав РА, танкіст, служив в Угорщині. Депутат районної ради в Київській області.

На війні загинув його племінник, десантник 95-ї бригади. Доброволець, командир танка, псевдо «дядя Толя»; рідним про своє бажання піти до лав ЗСУ повідомив лише за добу. 22 січня 2015-го під час виконання бойового завдання біля аеропорту «Донецьк» у складі своїх екіпажів сержант Костянтин Балтага, командир танка старшина Анатолій Скрицький, солдат Володимир Суханін, навідник солдат Дмитро Тринога вели вогонь на ураження противника, пробиваючи кільце оточення для виходу українських підрозділів. Під час ведення бою з ладу вийшла гармата танку. Гармату було силами екіпажу відновлено не припиняючи бою. Старшина Скрицький, сержант Балтага та солдат Тринога були поранені, але не покинули бойових позицій. При відході після підбиття танка перебували на броні екіпажу лейтенанта Івана Ждана.

На його повернення чекали дружина Тетяна й діти.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (27.1.2015).

/Files/images/IMG_20161215_115942.jpg/Files/images/IMG_20161215_122813.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi