• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ПРОФІЛАКТИКА ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК ТА ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ

ПРОФІЛАКТИКА ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК ТА ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ

2018-10-19

/Files/images/ВГ3.jpg Обов'язковим компонентом національної освіти мають бути знання про формування, збереження і зміцнення здоров’я людини. Тим більше, що за останнє десятиріччя внаслідок різких негативних явищ, в першу чергу, еколого-економічної кризи, стан здоров’я населення різко погіршився. Насамперед, це стосується дітей та підлітків.

Конституцією України визначено, що найвищою соціальною цінністю у державі є людина, її життя і здоров'я. У Статуті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) записано: «Здоров'я - це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб або фізичних вад».

Таке визначення поняття «здоров'я» у міжнародному спілкуванні./Files/images/ВГ2.jpg

Потребою кожної людини є здоровий стан організму у поєднанні зі здоровими умовами довкілля.

Діти й підлітки ще не замислюються, що здоров'я слід берегти і для цього потрібні знання і навички здорового способу життя.

Навчити дітей усвідомлювати цінність власного життя та необхідність збереження кожної людини; закріпити знання та навички ведення здорового способу життя – саме ці напрямки роботи мають бути у колі першочергових вчителя./Files/images/ВГ1.jpg/Files/images/ВГ.jpg

Практичний психолог Мироцької ЗОШ Нікітіна Ірина Володимирівна саме з цією метою провела виховну годину для учнів 9 класу.

Кiлькiсть переглядiв: 112

Коментарi